search instagram arrow-down

Kategorien

Aktuelle Beiträge

Archiv

August 2018
M D M D F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

3-5 Augusti 2018

Vi kom upp till Rosswald strax efter 18. Det var Freddies födelsedag så vi stannade till för att skåla med honom och 19:30 fick vi sedan skjuts av honom på hans fyrhjuling till Stafel. Det var en magkittlande färd men vi kom fram välbehållna 😀Väl här grillade vi Cervela för att äta korv med bröd och couscous-sallad. Till det drack vi ett supergott rödvin som Lukas köpte på en motorcykeltur i Toscana i våras.

Det var lite mulet när vi vaknade på lördagen men det sprack upp medan vi förberedde frukosten och dagens picknick. Vi njöt sv frukosten i lugn och ro på den nedre platsen innan vi gjorde oss iordning för dagens vandring som bestämdes spontant under vandringens gång. Väl hemma, 7 timmar senare hade vi bestigit Saflispass, ätit picknick på Graus Horli, klättrat i berg för att få en fin utsikt över Blausee, varit uppe på Seerojihorn för att sedan vandra över graden till Seerojistafel. Lukas hittade den lilla stigen som tog oss ner på vandringsleden tillbaka till Stafel.
Våra trötta fötter fick sig ett dopp i brunnen innan vi började förbereda tapas till middag. Den bestod av bacondadlar, färskostfyllda paprikor, olika ostar och skinkor, flammkuchen samt hembakad bröd med färskoströra. Supergott!
Vi spelade sedan två omgångar Yatzy innan vi la oss ute på en madrass för att titta på stjärnorna. Fick de ett helt otroligt stjärnfall där det verkligen såg ut som ett brinnande klot som föll från himlen.
Vi somnade ovaggade…

Söndagen sov vi till strax efter 8, njöt av en god frukost i strålande sol och då det är så varmt och vi har trötta ben sedan gårdagens vandring, bestämde vi oss för att göra en lättare vandring till Steinutahl för att bada i bergsbäcken där det fortfarande ligger snö.
Vi torkade snabbt i värmen, byggde en Steinmannli och vandrade tillbaka. Väl tillbaka grillade vi cervelas och åt upp resterna sedan i fredags.

Njuter nu av sista timmarna här uppe och planen är att ta 16:30 banan från Rosswald. Denna gång går vi sedast 30 minuter innan härifrån då Lukas förra vistelsen sa att vi hade 20 minuter vilket resulterade i en joggingtur från Stafel till Rosswald…

Tack stugan för denna gång. Jag hoppas vi sed snart igen ❤️

This entry was posted in Hike.
Kommentar verfassen
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: